Obesitas oorzaken

obesitas oorzaken

Deze kan op zijn beurt leiden tot cirrhose of verschrompeling van de lever, er ontstaat littekenweefsel in de lever, de lever wordt hard en werkt niet meer naar behoren. Ademhalingsproblemen: slaapapneu, copd en astma. Slaapapneu: gekenmerkt door luidruchtig nachtelijk snurken, abnormale vermoeidheid overdag met gevaarlijke situaties tot gevolg omdat men door de onvoldoende slaap 's nachts overdag in slaap dreigt te vallen. Apneu ontstaat door het dichtklappen van een deel van de bovenste luchtwegen, waardoor men meer dan 10 seconden stopt met ademen. Bij 80 van mensen met slaapapneu stelt men overgewicht vast. Copd (chronic obstructive pulmonary disease) of chronisch obstructief longlijden Dit longlijden leidt tot een verslechtering van de longfunctie door het vernietigen van de longblaasjes en door ontsteking van de belangrijkst oorzaak is roken van tabak.

Verhoging van de lipiden in het bloed: cholesterol en triglyceriden Cholesterol en triglyceriden zijn bouwstenen voor ons lichaam, maar in verhoogde concentraties zorgen ze voor slagaderverkalking omdat ze zich vastzetten in de wand van de bloedvaten (slagaders). Bij een gewichtsdaling van 10 zien we een verbetering van het cholesterolgehalte van 10-15 en van 20-30 van de triglyceriden. Gewrichtsproblemen vooral knieën en heupen worden dagelijks belast door het teveel aan gewicht. Dit leidt tot blijvende slijtage en verhoogde kans op ontsteking van de gewrichten. Vooral artrose ontstaat door de aantasting van het kraakbeen ter hoogte van het gewricht en dit ook door een langdurige overbelasting. Lage rugpijn recepten en discus hernia komen ook vaak voor bij overbelasting door het gewicht Galstenen of cholelithiasis. Leveraandoeningen: vervetting van de lever of steatose, dat kan leiden tot ontsteking van de lever en in extreme gevallen tot levercirrhose Als er een storing in de vetstofwisseling in de lever optreedt, kan vet gaan ophopen in de levercellen. De belangrijkste oorzaken van leversteatose beste zijn obesitas en chronisch alcoholgebruik, ook diabetes type 2 en een te hoge cholesterolspiegel doen de kans op leversteatose sterk toenemen. . naarmate het lichaamsgewicht stijgt, stijgt ook de hoeveelheid vet in de lever. Bij 75 van de personen met een bmi hoger dan 40 kg/m spreekt men zelfs van een abnormale vervetting van de lever. Vervetting van de lever heeft op zichzelf geen gevolg voor het lichaam (je kunt het zien op een echo lever) maar het kan in 20 van de gevallen leiden tot ontsteking van de lever: hepatitis (nash of non alcoholic steato hepatitis).

obesitas oorzaken
van de bloeddruk en vaak zien we na een gastric bypass de bloeddruk normaliseren zodat geen bloeddrukverlagende medicatie meer nodig. Cardiovasculaire aandoeningen: hartinfarct en cva (hersenthrombose). Zelfs zonder suikerziekte of hypertensie, hebben obese mensen meer kans op hartinfarct of hersenthrombose. Dit zou te wijten zijn aan veranderingen in de stolling. Het hart wordt duidelijk meer belast door overgewicht. Elke gewichtsdaling van 5 bij iemand met obesitas doet het risico met de helft dalen, ongeacht de aanwezigheid van andere risicofactoren. Metabool syndroom : Wordt ook het insulineresistentie syndroom (IRS) genoemd of het syndroom. Het metabool syndroom is een chronische stofwisselingsstoornis met als belangrijkste factoren : insulineresistentie, glucose-intolerantie, verhoogd insuline in het bloed, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, bloedstollingsstoornissen en obesitas. Volgens het who spreekt men van metabool syndroom als er sprake is van insulineresistentie of verhoogde glucosetolerantie gecombineerd met ten minste 2 van de andere factoren.

Wat zijn de gevolgen van obesitas, morbide obesitas


De invloed van obesitas op de lichamelijke gezondheid: er is verhoogde kans op - suikerziekte of diabetes mellitus type 2 - hoge bloeddruk of hypertensie - hartinfarct en veel hersenthrombose - metabool syndroom - teveel aan cholesterol en triglyceriden in het bloed - gewrichtsproblemen - galstenen. Suikerziekte of diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes men ontwikkelt een resistentie (ongevoeligheid) tegen het hormoon insuline, er wordt meer glucose geproduceerd ter hoogte van de lever en het glucosegehalte in het bloed gaat stijgen. Deze suikerziekte komt frequenter voor bij abdominale vetverdeling (appeltype obesitas). De insulineresistentie kan volledig verdwijnen bij een drastische gewichtsreductie, zoals na een gastric bypass. Dit is zo bij 60 tot 70 van patiënten met insulineresistentie. Daarom wordt een gastric bypass in de usa al aangeraden als therapie voor patiënten met diabetes, met een normale bmi. Ook een matige gewichtsreductie zorgt reeds voor een zeer duidelijke daling van de nuchtere glucosespiegel. Diabetes is een aandoening die op zijn beurt zeer veel gevolgen heeft voor ons lichaam: oogaandoeningen, hart- en vaatziekten, nieraandoeningen, zenuwschade, huidproblemen, grotere infectiegevoeligheid.

Alles wat u over obesitas moet weten


Hier lees je alles wat je wilt weten over de onderkin, en hoe je de onderkin kunt verdoezelen of laten behandelen. Datum door Carlijn biesemaat naarmate we ouder worden wordt onze huid steeds iets dunner. Is dit te voorkomen? En kan een dunne huid weer dikker gemaakt worden? In dit artikel lees je tips en vind je een overzicht van de behandelingen waarmee een dunne huid dikker kan worden gemaakt. Datum door Carlijn biesemaat Last van een bleek gezicht? In dit artikel lees je wat de oorzaken van bleekheid kunnen zijn. Daarnaast vind je hier tips om de bleekheid zelf aan te pakken of camoufleren (bijvoorbeeld met make-up). Datum door Carlijn biesemaat Heb je een cosmetische ingreep ondergaan?

obesitas oorzaken

In dit artikel gaat Carlijn uitgebreid in op deze botoxbehandeling. Zo lees je wat de voordelen en nadelen zijn van baby-botox en zie je hoeveel deze behandeling in Nederland kost. Vaginisme is een heel vervelende aandoening waar veel vrouwen erg veel hinder van hebben. Een van de nieuwste en meer effectieve behandelingen voor vaginisme is een botoxbehandeling. In dit artikel lees je voor wie deze ingreep wat is en waar je allemaal rekening mee moet houden. Datum, door, carlijn biesemaat, de tixel is een nieuw apparaat waarmee de huid verjongd en verstrakt kan worden.

Benieuwd naar de toepassingen van dit apparaat en de voordelen en nadelen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Tixel. Heb je last van marionetlijnen? In dit artikel lees je waardoor deze lijnen vaak ontstaan. Ook vind je hier een overzicht van behandelingen die je kunt ondergaan om van de lijntjes bij je mondhoeken af te komen. Datum, door, carlijn biesemaat, een onderkin is een veelvoorkomende beautykwaal. Als je last hebt van een onderkin en er graag van af wilt, dan is dit artikel voor jou.

Werkstuk lo, obesitas

En kunnen producten met collageen de collageenproductie stimuleren en kookboek rimpels verminderen? Lees alles over dit eiwit en de beautyproducten en supplementen die op collageen (stimuleren) inspelen. Microblading is een populaire nieuwe behandeling waarmee je volgens salons 'perfecte wenkbrauwen' kunt krijgen. Benieuwd hoe deze behandeling in zijn werk gaat? En wat de voordelen en nadelen zijn van deze wenkbrauwbehandeling? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over microblading. Datum, door, carlijn biesemaat, wellicht ben je de term baby-botox weleens tegengekomen. Maar wat is baby-botox eigenlijk?

obesitas oorzaken

Hoge bloeddruk oorzaken, symptomen en gevolgen

In dit artikel vind je een uitgebreid stappenplan om je voeten en teennagels zomerklaar te maken. Datum, door, carlijn biesemaat. Heel veel mensen hebben ze: love handles. Hoewel voeding de naam best leuk klinkt, is het vet boven de heupen voor veel mensen een doorn in het oog. In dit artikel lees je waarom zoveel mensen last hebben van love handles en hoe je love handles kunt aanpakken met een gebalanceerd dieet en oefeningen. Ook geven we je een overzicht van effectieve behandelingen tegen love handles. Het zit in pillen, poeders en crèmes en ze stoppen het zelfs in beautydrankjes: Collageen is hot. Maar wat is collageen precies?

Op het blog van vind je artikelen over diverse (actuele) onderwerpen die te maken hebben met plastische en cosmetische chirurgie, beauty en health en lichaamsverzorging. Zo vind je bijvoorbeeld artikelen. Mythes, alternatieven voor chirurgie en uitleg over de verschillen tussen brood behandelmethoden. Naast artikelen afkomstig van onze eigen redactie plaatsen we ook regelmatig gastartikelen. Weet je een leuk onderwerp om over te schrijven? Neem even contact met ons op via! Datum, door, carlijn biesemaat, de zomer staat voor de deur. Zijn jouw voeten al klaar voor open schoenen, sandaaltjes en slippers?

Oorzaken van angina pectoris, obesitas en overgewicht individuen

Gevolgen, de gevolgen van overgewicht en obesitas zijn enorm zowel voor de maatschappij als voor elk individu apart. Op maatschappelijke vlak zien we een enorme toename van de directe kosten (de ziektekosten voor de behandeling van obesitas en de complicaties) maar ook de indirecte kosten (toenemend ziekteverzuim, afnemende productiviteit op de werkvloer, frequenter voorkomen van premature geboortes.) stijgen voortdurend. Uit de literatuur blijkt dat in veel landen reeds kookboek 2 tot 7 van de totale gezondheidsuitgaven worden besteed aan obesitas en de complicaties die hieraan verbonden zijn (WHO). Ook op sociaal vlak heeft obesitas zijn gevolgen: wegens vooroordelen vindt men minder snel een job. Men geraakt ook gemakkelijker geïsoleerd. Ook op pschychologisch-emotioneel vlak heeft obesitas zijn gevolgen: Patiënt heeft het moeilijk op emotioneel vlak, falen bij diëten, bekeken worden, soms uitgelachen worden. Obese mensen voelen zich minder goed in hun vel. Krijgen een laag zelfbeeld, verlies van zelfvertrouwen en worden depressief. Depressie brengt met zich mee dat er soms antidepressiva moeten ingenomen worden, die op hun beurt ook kunnen verantwoordelijk zijn voor het bijkomen in gewicht.

Obesitas oorzaken
Rated 4/5 based on 744 reviews
Recensies voor het bericht obesitas oorzaken

 1. Ycukyti hij schrijft:

  De meest voorkomende blessures in deze groep waren het gevolg van vallen en tillen, waarbij het de benen, polsen of handen, en de rug betrof. Uit een onderzoek uit 2016 bleek dat knoflook bij patiënten met ongecontroleerde hypertensie de bloeddruk kon verlagen. Wanneer echter gewezen wordt op andere oorzaken voor het overgewicht (zoals het overaanbod van ongezonde levensmiddelen en snacks) dan blijkt de persoon met overgewicht eerder geneigd te zijn om voor gezond voedsel te kiezen. Epidemiol rev 29 : 4961.

 2. Orymywu hij schrijft:

  Predictive values of body mass index and waist circumference for risk factors of certain related diseases in Chinese adults: study on optimal cut-off points of body mass index and waist circumference in Chinese adults. 41 Circa 18 van de kinderen in de vs is obees. Br j sports Med 39 (12 8927; discussion 897. 102 hoewel leptine en ghreline niet centraal worden geproduceerd, regelen ze de eetlust door hun inwerking op het centraal zenuwstelsel.

 3. Nifegut hij schrijft:

  Nu kan ik zelf ook opletten dat ik niet te veel snoep, of te weinig beweeg. Kruis ook niet je benen over elkaar want hierdoor kan je systolische bloeddruk met 2-8 mmHg verhogen. Obesity, inflammation, and insulin resistance.

 4. Sikezez hij schrijft:

  19 20 Gedurende deze periode zagen verzekeringsmaatschappijen het verband tussen gewicht en levensverwachting en verhoogden ze de premies voor mensen met overgewicht. Laten we directe beginnen! Wright jd, kennedy-Stephenson j, wang cy, mcDowell ma, johnson cl (February 2004).

 5. Ugipy hij schrijft:

  In een aantal studies is aangetoond dat flesgevoede kinderen meer risico lopen op het ontwikkelen van obesitas. Increases in morbid obesity in the usa: 20002005. Number of children associated with obesity in middle-aged women and men: results from the health and retirement study.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: