Galblaasoperatie complicaties

galblaasoperatie complicaties

Het herstel gaat meestal wat langzamer dan na een kijkoperatie, omdat er een grotere wond. Het  voordeel van een laparoscopie ten opzichte van de open buik operatie is dat er minder risico is op trombose ( bloedpropje) en wondinfecties. Na de operatie is de pijn ook minder en de genezing gaat sneller. In sommige ziekenhuizen is er bij deze ingreep zelfs sprake van een dagbehandeling. Dit betekent dat u dezelfde dag weer naar huis mag. Voor de operatie, voorafgaand aan de operatie, heeft u eerst een gesprek met de anesthesioloog. Deze arts bespreekt met u hoe uw algehele gezondheidstoestand. Uw hart en longen zullen worden beluisterd.

Vervolgens gaat de lactose chirurg met de instrumenten door de openingen in de buikholte, maakt de galblaas los en verwijdert deze via de opening in de navel. Soms wordt er tijdens de operatie een cholangiogram gemaakt. Hierbij wordt er een katheter in een van de openingen gebracht. Hiermee kan een röntgenopname van de grote galwegen worden gemaakt om te controleren of hier ook nog een steen aanwezig. De operatie duurt 1 tot 3 uur. Open buik operatie, soms blijkt tijdens de laparoscopie dat het zicht niet goed genoeg. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat symptomen er eerder in de buik geopereerd is, waardoor er littekenweefsel. De chirurg besluit dan tot een traditionele open buik galblaasoperatie, waarbij een snee van 12 tot 15 centimeter wordt gemaakt aan de rechterzijde van uw buik langs de ribbenboog. Het herstel bij een open buik operatie gaat meestal wat langzamer dan na een kijkoperatie, omdat er een grotere wond. De galblaas wordt vervolgens via deze weg losgemaakt en verwijderd. Waarschijnlijk laat de chirurg in dit geval een katheter (slangetje) achter om wondvocht te kunnen afvoeren.

galblaasoperatie complicaties
om de galblaas te verwijderen wordt meestal laparoscopisch uitgevoerd. Dit betekent door middel van een kijkoperatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een buis waarop een videocameraatje en een lampje gemonteerd zijn. In plaats van een grote snee, maakt de chirurg drie kleine openingen in de buik, waarvan een in de navel. De buik wordt eerst opgeblazen met CO2-gas, waardoor de buikwand loskomt van de organen. De chirurg heeft hierdoor beter zicht en meer ruimte. Dit gas is niet schadelijk en wordt door uw lichaam weer afgevoerd.
galblaasoperatie complicaties

Galblaas verwijderen - maag lever Darm Stichting


Een operatie om de galblaas nederland te verwijderen? De galblaas is een eiwitten klein, peervormig zakje waarin galvloeistof tijdelijk opgeslagen kan worden. Galvloeistof wordt geproduceerd door de lever. Via de galwegen komt de galvloeistof in de galblaas terecht. Wanneer vet eten de maag verlaat, trekt de galblaas samen. Galvloeistof wordt dan, via de galwegen, aan de twaalfvingerige darm afgegeven. Daar helpt de galvloeistof bij het verteren van vetten. De galblaas ligt rechtsboven in de buikholte, tegen de onderkant van de lever aan. Gal is een vrij dikke, geelgroene vloeistof.

Maagpijn na galblaasoperatie - medisch Forum


Het kan voorkomen dat de arts tijdens de operatie vaststelt dat het niet (veilig) mogelijk is de galblaas laparoscopisch te verwijderen. Dat kan omdat bijvoorbeeld de galblaas ernstig ontstoken is of omdat er teveel litteken verklevingen in de omgeving van de galblaas zijn. Dan is het nodig om op de conventionele manier de galblaas te verwijderen. Omdat de arts de galblaas niet kan zien voordat de laparoscoop is ingebracht, zijn sommige situaties niet te voorspellen en kunnen alleen maar worden ontdekt als de operatie al is begonnen. Daarom moet u altijd rekening houden met de kans dat er een conventionele cholecystectomie moet worden uitgevoerd, terwijl er een laparoscopische operatie was voorgesteld. De conventionele (gewone) cholecystectomie bij deze operatie maakt de arts een snede die tien tot vijftien cm lang kan zijn, midden in de bovenbuik of aan de rechterkant onder de ribbenboog, om langs die weg de galblaas te verwijderen. Galwegstenen Indien blijkt dat er nog galstenen in de galwegen zitten worden deze geopend om de stenen te verwijderen.

galblaasoperatie complicaties

Dit gebeurt wanneer u al in narcose bent en meestal direct na de operatie worden deze weer verwijderd. Bij de operatie maakt de arts gebruik van een videocamera en speciale instrumenten om de galblaas te verwijderen zonder een grote snee in de buik te maken. In plaats daarvan maakt hij enkele kleine sneetjes. Een laparoscoop is een lange rechte buis waarop een kleine videocamera is gemonteerd en een lichtbron. Voordat de laparoscoop in de buikholte wordt ongezond gebracht wordt de buikholte opgevuld met kooldioxyde, een onschuldig gas. Dit is nodig om een goed overzicht te verkrijgen. Dit gas kan het middenrif enigszins prikkelen.

Via een zenuwbaan havermout die in de richting van de schouder loopt, kan dit ertoe leiden dat u na de operatie gedurende enkele dagen een gevoelige schouder heeft. Dit verdwijnt vanzelf en u hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Via een snede van circa 2 cm bij de navel wordt de laparoscoop in de buikholte gebracht. Met de laparoscoop kan de arts in de buik kijken via een videomonitor. Nu worden de andere sneden in de buikwand gemaakt. Ieder van deze sneden wordt gebruikt om een speciaal instrument in de buikholte te brengen, om de galblaas te pakken, te bewegen en te verwijderen. Na het verwijderen van de galblaas wordt soms een wonddrain achter gelaten.

Galblaas operatie chirurg en Operatie

Dit is een veilig en pijnloos onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van maakt hoogfrequente geluidsgolven. Daarmee kunnen de slecht galblaas en de zich daarin bevindende galstenen in beeld gebracht worden. De behandelingsmogelijkheden, er zijn twee methoden om de galblaas te verwijderen, de laparoscopische cholecystectomie en de gewone (conventionele) cholecystectomie. Uw behandelend arts zal met u bespreken wat in uw geval het beste. Een galblaasoperatie duurt meestal én tot anderhalf uur. De anesthesist geeft u informatie over de anesthesie. Tijdens de voorbereiding voor deze operatie wordt er een neus/maagsonde en soms een blaaskatheter ingebracht.

galblaasoperatie complicaties

Galstenen: symptomen, oorzaak, behandeling en verwijderen

Wanneer de kcal galblaas is verwijderd wordt deze functie overgenomen door de lever en de galgangen. Galstenen, de meest voorkomende aandoening van de galblaas is de vorming van galstenen. Galstenen geven echter niet altijd aanleiding tot klachten. Alleen bij klachten van de galstenen is een verwijdering van de galblaas (cholecystectomie) aangewezen. Ook kan een operatie nodig zijn wanneer de galblaas ontstoken raakt. Iedereen kan afwijkingen aan de galblaas krijgen, maar mensen die te zwaar zijn en met name vrouwen tussen 35 en 55 jaar lopen meer risico. Diagnose en onderzoeken, aan de hand van uw klachten en aanvullend onderzoek kan de arts een diagnose stellen. Aanvullend onderzoek bestaat meestal uit een echografie.

Buik, verwijderen, van de galblaas (Cholecystectomie) lever en galblaas, inleiding, deze folder geeft u informatie over de galblaasoperatie (cholecystectomie). Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven. Ligging en functie van de galblaas. De galblaas is een klein peervormig orgaan dat aan de onderzijde van de lever ligt, rechts boven in de buik. De galblaas is door gangetjes verbonden met de lever en met het eerste deel van de dunne darm (de twaalfvingerige darm). Gal is een vloeistof die belangrijk is voor de vertering van vetten. Gal wordt continu aangemaakt in de lever en afgevoerd naar de galblaas, waar het wordt ingedikt en opgeslagen. Zodra er voedsel in de darm komt - en vooral bij vet voedsel - perst de galblaas de gal via de afvoerbuis naar de dunne darm.

"i lost 10 pounds in 1 Month Eating Fatty foods" ketogenic diet for

Galblaas verwijderen - maag complicaties lever Darm Stichting. Home ziekten operaties galblaas verwijderen colofon, deze informatie is geschreven door de maag lever Darm Stichting. In samenwerking met: Drs. Jeroen Jansen, mdl-arts,. Alfons Geraedts, mdl-arts,. Mark van Berge henegouwen, gi-chirurg. Christianne buskens, gi-chirurg, joan Rentzing, diëtiste en voedingsdeskundige, laatst herzien: 2013.

Galblaasoperatie complicaties
Rated 4/5 based on 743 reviews
Recensies voor het bericht galblaasoperatie complicaties

 1. Zefyhebi hij schrijft:

  Ook hiervoor kunnen medicijnen worden voorgeschreven. Tot die tijd kunt u plaatsnemen in de centrale hal of in de passage. Dit laatste om een complicatie zoals een ernstige bloeding tijdens de operatie te kunnen verhelpen of wanneer het door onvoldoende duidelijkheid omtrent de anatomie (weefselstructuren) onveilig is op deze wijze door te gaan.

 2. Ipyzepa hij schrijft:

  Hierna worden de andere incisies in de buikwand gemaakt. Ook krijgt u het volgende mee naar huis: leefregels voor thuis en instructies over het gebruik van pijnstillers (zie ook hieronder) een brief voor uw huisarts met informatie over uw operatie een recept voor aanvullende pijnmedicatie; uw begeleider kan de medicijnen afhalen bij de Isala. Een donkerbruine, schuimende urine wijst op een leverontsteking of een afsluiting van de galwegen.

 3. Agusu hij schrijft:

  Eten of drinken mag u vlak na de operatie nog niet. De galwegen zouden namelijk ontstoken kunnen raken waarbij een ernstig ziektebeeld ontstaan (een cholangitis). Laparoscopische cholecystectomie gezien door een laparoscoop, röntgenfoto tijdens een laparoscopische cholecystectomie, cholecystectomie (.

 4. Eleqan hij schrijft:

  De oorzaken hiervan zijn nog niet precies bekend. Controle Al vór de operatie heeft u een belafspraak gekregen ter controle op de polikliniek abdominale chirurgie voor twee à drie weken na de operatie. Dit verdwijnt vanzelf en u hoeft zich daar geen zorgen over te maken.

 5. Gejed hij schrijft:

  Een van de belangrijkste moderne ontwikkelingen in de ziekenhuis-geneeskunde is de methode om de galblaas te verwijderen met behulp van een kijkbuis via de buikwand: Laparoscopische Cholecystectomie: klik hier voor een-filmpje met duidelijke uitleg (geen bloederige plaatjes). Na de operatie, het herstel na de kijkoperatie is ongeveer vergelijkbaar met het herstel na een gewone galblaasoperatie. Zie ook artikel : ercp (galblaasonderzoek). Na de operatie mag u niet zelf naar huis rijden.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: