Ligging organen

Het parathyroïdhormoon heeft een antagonistische werking aan het calcitonine, geproduceerd door de schildklier zelf. De schildklier of thyroïd is een (endocriene) klier gelegen aan de voorzijde van de hals, voor het strottenhoofd, tegen de luchtpijp aan. Het bestaat uit twee kwabben, opgebouwd uit follikels (blaasjes). Tussen de follikels van de schildklier liggen C-cellen. De schildklier wordt van bloed voorzien door vier slagaders en is hiermee het meest doorbloede orgaan van het menselijk lichaam. Bijschildklier Blaas de urineblaas (Latijn: vesica urinaria ) is bij zoogdieren een orgaan dat de urine uit de nieren verzamelt en deze opslaat tot het moment van urineren. De urine komt de blaas binnen via de urineleiders en verlaat deze uiteindelijk via de urinebuis.

Bijnierschors de energierijk bijnierschors produceert twee soorten corticosteroïden: glucocorticoïden en mineralocorticoïden, respectievelijk een stresshormoon en een hormoon dat invloed heeft op de na/K-huishouding. Ook produceert de bijnierschors geslachtshormonen (oestrogeen, progesteron, testosteron). Het zijn hele kleine concentraties, omdat deze normaal in de geslachtsorganen gemaakt worden. Bijschildklieren en Schildklieren de bijschildklieren zijn kleine kliertjes ter grootte van een erwt en bevinden zich aan weerszijden van de schildklier aan de boven- èn onderkant (in totaal dus vier klieren). Sommige mensen hebben echter een ander aantal bijschildklieren. Ze hebben afgezien van de ligging verder niets te maken met de schildklier. De bijschildklieren produceren parathyroïdhormoon (PTH). Pth verhoogt de calciumspiegel in het bloed, onder meer door de activiteit van osteoclasten te vergroten. Ook wordt de calciumabsorptie in de nier verhoogd. Naast de calciumspiegel wordt ook de fosfor- en magnesiumhuishouding beïnvloed dagelijkse door pth.

van de baarmoeder is om een bevrucht embryo te laten innestelen. Het embryo groeit in de baarmoeder uit tot foetus en blijft er tot de geboorte van de baby of het jong. Een eierstok of ovarium is het orgaan in de vrouw waar de eicellen zijn opgeslagen. 1.Eileider,.Blaas, haambeen,.G-plek, itoris,.Urinebuis, gina,.Eierstok,.dikke darm, armoeder, rnix Uteri, armoederhals,.Endeldarm,. Bijnieren, de bijnieren zijn kleine organen en liggen als kapjes op de nieren, ervan gescheiden door vetweefsel. De bijnieren bestaan uit twee lagen: Bijnierschors (de buitenste laag bijniermerg (het binnenste beide lagen hebben verschillende functies, hieronder besproken. Het bijniermerg produceert 2 hormonen: adrenaline en noradrenaline. Het bijniermerg wordt alleen geïnnerveerd door het (ortho)sympathische deel van het autonome zenuwstelsel, niet door het parasympathische deel.
ligging organen

Waar zit je lever, waar zit je hart, milt en andere organen?


Deze organen hebben elkaar nodig om een grotere functie te kunnen uitoefenen. Bijvoorbeeld: het spijsverteringsstelsel bestaat onder andere uit de slokdarm, de maag, de darmen, de lever en de alvleesklier. Alvleesklier, de pancreas (Grieks kreas vlees) of de alvleesklier (buikspeekselklier) is een klierachtig orgaan dat zich retroperitoneaal in de buikholte, gedeeltelijk achter de maag en het bovenste deel van de dunne darm (duodenum bevindt. De alvleesklier komt eveneens achterlangs in contact met de linker nier en bijnier. Bij de volwassene is de pancreas 12 tot. Lang en weegt 70 tot 100 gram. Deze bestaat voornamelijk uit een caput (hoofd een corpus (lichaam) en een cauda (staart) en is een gemengde klier met externe en interne secretie. De functie van dit orgaan is dus dubbel, namelijk: exocrien (extern met vooral een productie en secretie van 1,5 à 3 liter spijsverteringsenzymen (namelijk trypsine, amylase, lipase en peptidase) die via de ductus pancreaticus goed (Wirsungi) afvloeien naar het duodenum.

De pancreas (alvleesklier bouw, ligging en functie


Het maagdenvlies is niet gesloten; er zit een opening in waardoor er bloed tijdens de menstruatie naar buiten kan. Als het hymen te groot is voor penetratie van de vagina zal het maagdenvlies inscheuren, waarbij bloed kan vrijkomen, en wat pijnlijk kan zijn. Dit inscheuren kan ook gebeuren door sport of gebruik van tampons. Sommige vrouwen hebben een zeer gevoelige erogene zone binnen hun vagina, genaamd de g-plek of G-spot, waarmee zij een orgasme kunnen bereiken. Voor de meeste vrouwen is echter stimulering van de clitoris nodig om tot een orgasme te komen. Dit stimuleren kan met een vinger ( vingeren ). Dat kan de vrouw zelf doen. Een partner kan de clitoris likken met de tong ( cunnilingus of beffen).

ligging organen

Deze cellen in de vagina bevatten glycogeen. Dit wordt omgezet bikini in melkzuur ( lactaat ) door de lactobacillus. Deze bacteriën, ook wel de Flora van Döderlein genoemd, houden zodoende de zuurgraad van de vagina voldoende laag. Andere, schadelijke bacteriën overleven nieuwbouwwoning daardoor niet of nauwelijks en het lichaam is beschermd tegen infecties. De afscheiding is normaliter reukloos en geeft geen klachten.

Daarom heet hij ook wel fluor albus (witte afscheiding, niet te verwarren met witte vloed ). De hoeveelheid is afhankelijk van de menstruatiecyclus ; halverwege de cyclus, rond de eisprong ( ovulatie neemt de afscheiding toe, daarna weer. Afscheiding kan ook toenemen bij seksuele opwinding. Door verhoogde bloedtoevoer ontstaat congestie van bloed en daardoor komt vocht door de wand van de vagina ( transsudatie ). Verder wordt afscheiding geproduceerd door verhoogde afgifte door de klieren van Bartholin (zie vulva ) bij de vaginaopening. Seksualiteit en de menselijke vagina bij vrouwen die geen geslachtsgemeenschap hebben gehad wordt de vagina omrand door het maagdenvlies ( hymen ). 'Vlies' is hierbij echter een verkeerde benaming.

Menselijke anatomie - wikipedia

De wand van de baksoda vagina wordt gevormd door een calorie laag glad spierweefsel, daaromheen ligt gestreept spierweefsel. De musculus pubococcygeus, een bekkenbodemspier, omvat de vaginaopening en kan deze dichtdrukken. Tussen de vaginaspierlaag en omgevende organen, zoals de blaas met urinebuis, is bindweefsel aanwezig, het paracolpium, met bloedvaten, zenuwen en bekkenbodemspieren. Tussen de endeldarm en de vagina wordt dit het septum rectovaginale genoemd. Uitwendig bevindt zich tussen vulva en rectum het perineum. Als een vrouw rechtop staat, is de vaginale buis in een achterwaarts omhoogstaande positie gericht en vormt een hoek van iets meer dan 90 graden met de baarmoeder ( uterus ). Afscheiding In de vagina wordt afscheiding geproduceerd, de zogenaamde vaginale afscheiding ( fluor vaginalis ). De afscheiding bestaat uit slijm geproduceerd door de baarmoedermond ( ostium uteri ) en afgestoten epitheel van de vagina.

ligging organen

Patiënten informatie: prostaat

In ontspannen toestand is de vagina gesloten. In plaats van een buisvorm is de dwarse doorsnede dan een h-vormige spleet. Door het spreiden van de schaamlippen wordt de vaginale opening zichtbaar (zie afbeeldingen). Deze wordt anatomisch gezien begrensd door de hymenale ring : resten van het maagdenvlies ( hymen ). Het schedegewelf omgeeft de baarmoederhals en vormt het andere einde van de vagina, in de buikholte. De vagina is bedekt met meerlagig niet-verhoornd slijmvlies. Hierdoor is de binnenkant van de vagina gewoonlijk roze, zoals alle slijmvliezen bevalling bij zoogdieren.

Anatomie van de vrouwelijke geslachtsorganen. Klier van Bartholin, de vagina of schede is het inwendige deel van het geslachtsorgaan dat koolhydraatarm bij vrouwelijke dieren (waaronder de mens ) de baarmoeder met de buitenkant van het lichaam verbindt. Het uitwendige deel wordt vulva genoemd. De vagina is geschikt om de penis in te brengen bij de geslachtsgemeenschap of coïtus. Als daar een zwangerschap uit voorkomt, is de vagina een deel van het geboortekanaal bij de bevalling. Vagina is een Latijns woord dat onder andere de schede van een zwaard betekent. Inhoud Anatomie van de menselijke vagina. Clitoris Vulva, tussen de schaamlippen is de vaginale opening zichtbaar. De vagina is een acht tot tien centimeter lange elastische, buisvormige structuur, omgeven door spieren.

Cavia gaskoliek

Bovenarm, spierballen voor het opperarmbeen, het grote bot in je bovenarm, specialist het opperarmbeen, loopt van het schouderblad tot de elleboog. Dit noemen we een pijpbeen: een lang, dun middenstuk en twee ronde. Onze organen, uw adres voor, e erste, h ulp. B ij, o ngevallen, achtergrond-muziek : Artiest : Robert Miles, titel : Children. Onze organen, een orgaan is een geheel van weefsels om een bepaalde functie te kunnen uitoefenen. Het grootste menselijke orgaan is de huid. Het bedekt het hele lichaam en heeft tot doel het menselijk lichaam te beschermen tegen uitdroging, onderkoeling en agressie van buitenaf. Verder staat het in voor een deel van de ademhaling van de cellen en zorgt het voor de vorming van vitamine d onder invloed van zonlicht. Een aantal organen samen vormen orgaansystemen (stelsels).

Ligging organen
Rated 4/5 based on 509 reviews
Recensies voor het bericht ligging organen

 1. Jyler hij schrijft:

  Spa-pedicure, gewone pedicure voetbad scrub peeling ontspanningsvoetmassage. Prostaatkanker geeft in het begin weinig of geen klachten. Bij de meeste mensen heeft de maag echter de vorm van de letter.

 2. Uhecipa hij schrijft:

  Stoffen uitgescheiden in de maag, in de maag worden verschillende stoffen uitgescheiden. In sommige gevallen groeit de prostaatkanker echter zo langzaam dat, vooral bij oudere mannen, geen problemen (meer) te verwachten zijn. De hoofd-meridianen kennen elk een hout-, vuur-, aarde-, metaal- en water-punt.

 3. Mamoruq hij schrijft:

  Totdat het op een kwade dag, meestal na een feestje (alcohol heeft een negatief effect op spierkracht in het algemeen, dus ook op de 'blaaskracht het opeens helemaal niet meer lukt om te plassen. Bij uitzaaiingen van prostaatkanker is er sprake van een uitbreiding van het tumorweefsel buiten de prostaat: stukjes prostaatkanker kunnen dan middels een ct-scan bijvoorbeeld in de lymfeklieren of met een botscan in de beenderen worden aangetoond. Vaak gaat de blaasontsteking dan weer vanzelf over (die spoelt zichzelf weer schoon maar bij de prostaat gaat dat moeilijker.

 4. Cotyq hij schrijft:

  Verder zijn er een aantal andere, doch over het algemeen zeer experimentele behandelingsmogelijkheden, die nagenoeg alleen in academische centra worden toegepast en hun waarde nog niet hebben bewezen: verschillende laser mogelijkheden via de plasbuis; een hoog-frequente radiobestraling (tuna, t rans U rethral n eedle. Meestal valt het met de klachten bij een prostatitis dus wel mee, en sommige mannen hebben al een hele tijd een ontsteking, voordat ze het merken. Tevens worden er waarschijnlijk regelmatig bacteriën vanuit het 'bruggehoofd' (de prostaat) 'uitgestrooid' naar blaas of plasbuis, wat dan weer extra irritatie geeft.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: