Pijn rechter bovenbuik

pijn rechter bovenbuik

Buitenbaarmoederlijke zwangerschappen als oorzaak van pijn in rechterzij. Vrouwen die zwanger zijn kunnen ook pijn in hun linkerzij of pijn in rechterzij ervaren. Aanhoudende pijn in rechterzij of linkerzij wordt. Geassocieerd met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kunnen optreden wanneer een bevruchte eicel zichzelf buiten de baarmoeder heeft genesteld, meestal in een van de eileiders. Symptomen : pijn in rechterzij (of linkerzij)- afhankelijk van de zijde waar het bevruchte ei zichzelf genesteld heeft, zonder koorts of braken.

Galstenen zijn stenen die in de galblaas worden gevormd uit gal en cholesterol. Symptomen : zolang galstenen in de galblaas blijven veroorzaken zij meestal geen klachten. Komen ze echter in de afvoerende galgang naar de darm terecht, dan veroorzaken ze daar vaak een lang obstructie. Meestal is een heftige pijn in rechterzij, en met name pijn in de rechterbovenbuik, het gevolg. Vaak kan deze pijn in rechterzij ook uitslaan naar de rug of de rechterschouder. Andere complicaties gerelateerd aan galstenen zijn geelzucht (doordat de gal niet langer afgevoerd kan worden en galkleurstoffen via de lever in de bloedbaan en in het lichaam terecht kunnen komen en het ontkleuren van de ontlasting (de normale bruine kleur van ontlasting wordt veroorzaakt door galkleurstoffen). Behandeling : de diagnose van galstenen is meestal niet moeilijk: de typische klachten met pijn in rechterzij / pijnaanvallen in de rechterbovenbuik motor en het waarnemen van galstenen in de galblaas met een echo-onderzoek zijn voldoende bewijs. . Een ontstoken galblaas of galstenen die klachten als pijn in rechterzij geven, zijn redenen om de galblaas te verwijderen (cholecystectomie). Deze operatie is meestal mogelijk met laparoscopie. Het is vaak beter om na zon operatie niet al te vet meer te eten (dit omdat gal een rol speelt bij de vetvertering en het eten van vettige maaltijden de klachten soms kan verergeren). Pijn in Rechterzij: Anatomie van de buik.

pijn rechter bovenbuik
Hoewel koorts ook een symptoom kan zijn gaat appendicitis hier niet altijd mee gepaard. Hetzelfde geldt voor diarree. Behandeling : de enige manier waarop een blinde darm onsteking kan worden behandeld is door de blindedarm te laten verwijden. Dit moet onmiddellijk na de diagnose worden gedaan. Galstenen kunnen leiden tot pijn in rechterzij. Galstenen als oorzaak van pijn in rechterzij. Pijn in rechterzij / rechterkant van de buik kan ook worden geassocieerd met galstenen. . De galblaas is een orgaan dat gal opslaat dat wordt afgescheid uit de lever. .
pijn rechter bovenbuik

Buikpijn in bovenbuik onder mijn middenrif


Pijn in je rechterzij, of aan de rechterkant van de buik, kan het gevolg zijn van vele verschillende oorzaken. Een voorbeeld hiervan bovenbenen is een maagontsteking. Soms kan de pijn in rechterzij gepaard gaan met darmklachten. Als er sprake is van ernstige diarree gepaard met pijn in rechterzij dan kan het zijn dat ijburg u last heeft van dysenterie. Hieronder meer informatie over de oorzaken, symptomen en mogelijke behandelingen van pijn in de rechterzij. Blindedarmontsteking (appendicitis) als oorzaak van pijn in rechterzij. Pijn in de rechterzij / rechterkant van de buik wordt zeer vaak geassocieerd met een blindedarmontsteking. Als gevolg van een infectie kan de blindedarm opzwellen en uiteindelijk zelfs scheuren. Symptomen : de symptomen van een blindedarmontsteking uiten zich vooral door pijn in rechterzij, specifiek in de rechter onderbuikstreek.

Pijn aan de lever: leverpijn symptomen en oorzaak leverpijn


Als de klachten langer aanhouden, is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Blindedarmontsteking, de blindedarm heeft een klein wormvormig aanhangsel, de appendix. Het is niet duidelijk wat de functie van de appendix is, maar als deze ontstoken raakt, kan dit leiden tot een blindedarmontsteking. Meestal is een spoedbehandeling vereist. De symptomen van een blindedarmontsteking gaan vaak gepaard met een doffe pijn rondom de navel, koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid, soms overgeven, obstipatie en gevoeligheid aan de rechterkant van de onderbuik. Darmafsluiting Een darmafsluiting kan de oorzaak zijn van aanhoudende pijn in de onderbuik. Na een buikoperatie wordt er een streng van littekenweefsel gevormd waardoor er een darmafsluiting kan ontstaan (strengileus). Het gevolg van de darmafsluiting zijn hevige krampen rond de navel of in de onderbuik. Soms gaan de klachten gepaard met diarree en braken.

pijn rechter bovenbuik

Galstenen, nierstenen, een maagzweerperforatie, een alvleesklierontsteking, een nierbekkenontsteking. Een dikkedarmontsteking, calorieën een cyste in de eierstok of baarmoeder, menstruatiepijn of ovulatie. Het Prikkelbare darm Syndroom, de ziekte van Crohn, eileiderontsteking. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap, vitaminetekort, blaasontsteking, bij vrouwen kan een (chronische) blaasontsteking de oorzaak zijn van pijn in de onderbuik. Bij een blaasontsteking gaat het meestal om een bacteriële infectie van het blaasslijmvlies.

Plassen geeft dan een branderig gevoel en vaak is er ook sprake van vaginale afscheiding. Buikgriep, buikgriep, oftewel gastro-enteritis, is een veelvoorkomende oorzaak van pijn in de onderbuik. Symptomen van buikgriep zijn onder lang meer misselijkheid, braken, diarree, buikkramp en een opgeblazen gevoel. Deze klachten gaan meestal gepaard met een lichte verhoging. Bij een volwassene duurt buikgriep meestal niet langer dan ongeveer 36 uur.

Welke maagklachten veroorzaken pijn in maag bovenbuik

Bij mannen kan dit een teken zijn van prostaatklachten. Bij vrouwen kan een probleem met de wandelen blaas of met de baarmoeder een oorzaak zijn. Pijn in de onderbuik, rechtsonder, bij pijn aan de rechterkant van de onderbuik is er meestal iets aan de hand met de blinde darm of de dikke darm. Bij vrouwen kan deze pijn ook afkomstig zijn van de eierstok. Pijn in de onderbuik, linksonder, bij pijn aan de linkerkant van de onderbuik kan er sprake zijn van een aandoening aan de dikke darm. Bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van de eileiders of eierstokken. Oorzaken pijn in de onderbuik. Pijn in de onderbuik kan dus diverse oorzaken hebben. Zo kan de pijn veroorzaakt worden door: Een blaasontsteking, buikgriep, een blindedarmontsteking, een darmafsluiting, een voedselallergie.

pijn rechter bovenbuik

Pijn in Rechterzij - oorzaken en Oplossingen

Dan is het gasfornuis verstandig om contact op te nemen met de huisarts of naar de eerste hulp te gaan. De locatie van de pijn in de onderbuik. Als je naar een arts gaat, zal deze eerst aan je vragen op welke plek je pijn hebt en hoe deze pijn voelt. Pijn in de onderbuik voelt bij iedere aandoening verschillend. Zo kan het brandend, stekend, bonzend, zeurend of krampend aanvoelen. De locatie van de pijn kan ook veel zeggen over de oorzaak. Pijn in de onderbuik, midden-onder, rond de navel.

Deel, email, pijn in de onderbuik kan op veel manieren voorkomen. Meestal gaat het om een pijn vanuit de nieren, blaas of darmen. Verder kan bij vrouwen de pijn ook ontstaan vanuit de baarmoeder of de eierstokken. Bij mannen kan dit vanuit de prostaat. De romp wordt onderverdeeld in drie gebieden: de borst, de buik (en de onderbuik) en de liesstreek. De borst wordt begrensd door de ribben en bevat het hart en de longen; de buik en onderbuik bevatten spijsverterings- en andere organen, waaronder de maag, de dunne en dikke darm, de lever, de galblaas, de alvleesklier, de milt, de appendix en de voortplantings-. In eetlust de buik en onderbuik bevinden zich dus veel organen. De oorzaken van pijn in de onderbuik lopen dan ook sterk uiteen. Heb je al een aantal uren of dagen last van een hevige, aanhoudende pijn in de onderbuik of buik?

Rechter bovenbuik, pijn

Veel voorkomende oorzaken van pijn in rechterzij (lees hieronder meer over deze mogelijke symptomen, hun oorzaken en de mogelijke behandeling - blindedarmontsteking (appendicitis) als oorzaak voor pijn in rechterzij - Problemen met de galblaas pijn in rechterzij - Nierproblemen als oorzaak pijn in rechterzij. De meeste mensen hebben wel eens last van pijn in hun buikstreek in het algemeen. De oorzaken hiervoor kunnen erg uiteenlopen, variërend van bacteriële infecties en virale infecties tot allerlei andere medische aandoeningen. Sommige van deze aandoeningen kunnen ernstig zijn en kunnen leiden tot serieuze complicaties. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de verschillende symptomen en oorzaken van pijn in de rechterzij. Er zijn vele verschillende oorzaken voor pijn in rechterzij. Voorbeelden nederland hiervan zijn een blindedarmontsteking, galstenen en cysten. Veel voorkomende oorzaken Pijn in Rechterzij.

Pijn rechter bovenbuik
Rated 4/5 based on 779 reviews
Recensies voor het bericht pijn rechter bovenbuik

 1. Nujyro hij schrijft:

  Meestal wordt Helicobacter Pylori bestreden met én week durende kuur van twee antibioticatabletten per dag, aangevuld met een maagzuurremmer. Relatie huisarts, annemieke was teleurgesteld en boos over de onkundigheid van de huisarts. DIt is het eerste stuk van de dunne darm. Symptomen galstenen scherpe, krampende pijnaanval in de rechter bovenbuik misselijkheid en braken gele verkleuring van het oogwit vage pijn in de rechter bovenbuik hevige pijnaanvallen vage pijn na het eten, pijn bij galstenen: Pijnaanval, een scherpe, krampende pijnaanval in de rechter bovenbuik, vaak uitstralend naar.

 2. Walatit hij schrijft:

  De diagnose pancreaskanker was een onvoorstelbare klap en het werd een verdrietige en erg spannende tijd voor ons gezin. Zij adviseerde ons echter met klem om thuis direct een arts te raadplegen. Als andere middelen niet helpen, kan het echter geen kwaad om het te proberen.

 3. Humyb hij schrijft:

  (Hierna leggen we uit wat een endoscopie.). Een half jaar later constateerde de huisarts, naar aanleiding van erge pijn, een slijmbeursontsteking in de schouder die behandeld werd. Bij mc groep wordt u snel en deskundig geholpen aan galstenen. Ons werd meegedeeld dat het nog een kwestie van maanden zou zijn.

 4. Zixiz hij schrijft:

  Door deze laatste diagnose hielden alle behandelopties. Vanuit de dunne darm wordt het verteerde voedsel ten slotte dór de darmwand in het lichaam opgenomen. De diagnose gaf geen uitzicht en behandeling leek niet meer mogelijk, omdat de tumor was ingegroeid in de hoofdaders. Alleen galstenen die klachten veroorzaken, vormen een reden voor een galblaasverwijdering.

 5. Yhyseroh hij schrijft:

  Meestal wordt de bacterie gevonden in een beetje ontlasting (poep) dat wordt onderzocht in het laboratorium. Een heleboel oorzaken zijn mogelijk. We kregen daarom weer hoop dat er misschien nog meer aan te doen was, waardoor we als gezin weer tijd kregen. De grote tumor zat aan de buitenkant, maar in de lever zaten ook verschillende uitzaaiingen.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: